Kuntourheilu

Kuntokympin lähtö 30-vuotisjuhlajuoksussa 3.8.2010

Tulevia tapahtumia

- Maantiejuoksut vielä kerran tiistaina, 23.4. klo 19 alkaen. Tapahtuma päättyy palkintojenjakoon, mikä alkaa noin klo19.45.

- Kuntokymppi joka tiistai Mannilan kuntoradalla klo 19 alkaen. Ensimmäinen päivä on 28.5. ja viimeinen on 29.10. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Myös kävelijät ovat tervetulleita mukaan. Matkoja löytyy väliltä 0,4-10 km. Aikoja otetaan sitä haluaville.

- Cooper-testit urheilukentällä klo 19 alkaen perjantaisin 14.6. ja 13.9. Kahden euron osanottomaksu peritään yli 16- ja alle 65-vuotiailta. Palkintoja arvotaan.

- Lumperon hölkkä urheilukentällä sunnuntaina, 18.8. klo 11 alkaen.

- Vuodenvaihteen hölkkä Monitoimihallissa tiistaina, 31.12. klo 19 alkaen.

Saarijärven Pullistuksen kuntourheilujaosto aloitti toimintansa vuoden 1980 paikkeilla. Aluksi puheenjohtajana toimi viisi vuotta Antti Liimatainen, jonka jälkeen puheenjohtajana on vuodesta 1985 alkaen ollut Vesa Walamies.

Jaoston toiminnan tyypilliset piirteet ovat pitkäjänteisyys ja hölkkäkeskeisyys. Vuosien mittaan on järjestetty seuraavia tapahtumia, joista melkoinen osa on ohjelmassa edelleenkin:

Kuntokympin juokseminen aloitettiin Mannilan pururadalla elokuussa 1980. Toiminnan käynnisti Pullistuksen yleisurheilujaosto, jolta järjestämisvastuu siirtyi kuntoilijoille 1980-luvun jälkimmäisellä puoliskolla. Kuntokymppiin voi osallistua joka tiistai klo 19 alkaen toukokuun lopusta aina lokakuun loppuun saakka. Tapahtuman nimestä huolimatta sen puitteissa on mahdollista harjoitella ja testata kuntoaan matkoilla, mitkä ulottuvat 0,4 km:stä aina 10 km:iin saakka. Myös käveleminen on sallittua.

Noin 25 viime vuoden aikana hölkkäkausi on käynnistetty Saarijärven maantiejuoksuilla, mitkä alkavat huhtikuun jokaisena tiistaina klo 19. Kisakeskus on viime aikoina ollut Monitoimihallissa.

Perinteeksi on muodostunut myös se, että kesällä ja syyskuussa juostaan urheilukentällä Cooper-testit. Niitä on tähän mennessä järjestetty jo miltei 60 kappaletta, ja osallistujien lukumäärä on enimmillään ollut yli 50.

Nykyisin elokuun loppupuolella kisailtavaa Lumperon hölkkää jaosto ryhtyi järjestämään  v. 1986, ja kymmenisen vuotta myöhemmin toimintaohjelmaan lisättiin 31.12. kilpailtava Vuodenvaihteen hölkkä.

Kuntourheilujaoston tapahtumat ovat joko ilmaisia tai niistä peritään kulut kattavat pienehköt osanottomaksut.

Aikaisemmin jaoston toimesta pidettiin myös kuntoiluaiheisia valistustilaisuuksia, joita kohtaan ei kuitenkaan viime aikoina ole tunnettu erityistä kiinnostusta.

Tällä hetkellä jaoston eräs keskeinen tavoite on saada sen toimintaan mukaan uusia voimia. Jotkut jaoston jäsenet samoin kuin melkoinen osa sen toimintaan osallistuneista kun ovat jo verrattain ikääntyneitä.

Lisätietoja jaostosta saa lähinnä sen puheenjohtajalta, jonka osoite on Urheilutie 7 as. 24, 43100 Saarijärvi ja email-osoite on vesa.walamies@gmail.com. Puhelinnumero on 0400-129934.