Pullistus edustettuna Ironman kisassa Tallinnassa 7.8.2021

22.8.2021

Katja saapuu maaliin.
Katja saapuu maaliin.

Katja Sorri-Kelamo kilpaili Ironman kisassa Tallinnassa 7.8.2021 sijoittuen omassa sarjassaan N35-39 11:sta. Osuusajat ja kokonaisaika: Uinti 3,8 km 1:25 Pyörä 180 km 5:31 Juoksu 42,2 km 4:22 Kokonaisaika 11:29 Ja sijoitus omassa ag:ssa 11.

Kilpailu kokemuksena Katjan omin sanoin:

Katja, you are an Ironman!

Kun 2017 hetken mielijohteesta osallistuin triathlonin kuntomatkalle, olin heti myyty. Mikä upea laji ja porukka! Aloin seuraavana talvena treenailemaan ja tein triathlonin kolmivuotissuunnitelman: puolimatka-täysmatka-Ironman. Koronaepidemian takia viime vuoden Ironman ilmoittautuminen siirtyi tälle vuodelle, mutta eilen tuo suunnitelma tuli viimein päätökseensä ja musta tuli oikea Ironman

Triathlonissa olen vielä aloittelija vaikka monta kisaa onkin jo takana niin monia aloittelijan mokia tulikin eilen tehtyä Jo matkalle lähtiessä oli monenlaista muuttujaa ja hetken jo näytti sille, että ei reissuun päästä tänäkään vuonna. Lopulta sitten jouduin lähtemään matkalle yksin. Sää oli vähintäänkin haasteellinen ja uinnissa aallokossa hörppäsin muutamaankin kertaan vihreää kuravettä ja suunnistamisenkin kanssa oli vaikeaa. Pyöräilyssä oli tosi kova tuuli ja sade joka sivutuulessa meinasi välillä painaa tieltä väkisin, en uskaltanut ajaa rennosti enkä saanut tavoitetehoja pidettyä. Myös pyörän jarru alkoi laahaamaan, mutta onneksi vasta loppupuolella. Juoksu olikin sitten pelkkää taistelua Vatsaongelmat alkoivat jo ekan lenkin lopussa ja vessakäynneiltä ei vältytty. En saanut otettua enää mitään energiaa. Tokalla kiekalla päätin pysähtyä mun Personal needs- pussille, johon olin laittanut salmiakkimarmeladia, mutta sepä olikin todella vaikea löytää yli 1000 pussin seasta, jotka eivät mielestäni olleet loogisessa järjestyksessä Kolmannella kiekalla olin täysin varma että joudun keskeyttämään, tässä se tulee mun eka dnf. Mutta vaikeudet kuuluu Ironmaniin, hetki ja askel kerrallaan eteenpäin ja viimeisellä kiekalla oli jalatkin täysin tyhjät, mutta niin vaan se maaliviiva tuli kuitenkin!

Ajattelin ottaa mun ekan Ironmanin opintomatkana, enkä ollut asettanut mitään aikatavoitteita itselleni. Mutta hyvinhän se meni!

Uinti 3,8 km 1:25

Pyörä 180 km 5:31

Juoksu 42,2 km 4:22

Kokonaisaika 11:29

Ja sijoitus omassa ag:ssa 11.

Muoks. Se vielä mainittakoon että on ollut upeaa kun on päässyt tutustumaan harrastajiin ympäri maailmaa. Näin korona-aikana järjestäjät olivat kyllä miettineet miten tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti. Ja jostain käsittämättömästä syystä aloin mielessäni puhumaan espanjaa pyöräilyn aikana -jota en ole osaa yhtään Kansainvälinen meininki tarttuu