HIPPO-SUUNNISTUSKOULU

Saarijärven Pullistuksen Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu aloitteleville ja jo lajia harrastaneille 3-14 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Suunnistuskoulussa opetellaan luonnossa liikkumista ja suunnistuksen perustaitoja, kuten karttamerkkejä, kartan suuntaamista, kompassin käyttöä sekä helppoja reitinvalintoja.

Hippo-suunnistuskoulu kokoontuu vaihtelevissa paikoissa lähellä Saarijärven keskustaa. Maastot ovat lapsille sopivia, helppokulkuisia ja paljon polkuja sisältäviä. Suunnistusharjoitukset ovat ikäryhmälle sopivia ja suunnistuksen perustaitojen oppimista tukevia.

Milloin alkaa?

Kesän 2021 Hippo-suunnistuskoulu on päättynyt. Ensi keväänä jatketaan!

Kuinka mukaan?

Ilmoittaudu Hippo-suunnistuskouluun Saarijärven Pullistuksen nettisivujen kautta. Jos ilmoittautuminen pääsee unohtumaan, voit ilmoittautua myös paikan päällä harjoituksessa.

Hippo-suunnistuskoulun kalenteri löytyy vasemman reunan valikosta.

Mitä maksaa?

Hippo-suunnistuskoulun hinta on 55 euroa, ja se sisältää Hippo-passin, Hippo-suunnistuskoulun materiaalin, karttamuovin, ahkeruuspalkinnot viiden ja kymmenen käyntikerran jälkeen, harjoitukset, kesätauolla osallistumisen Torstairasteille sekä vakuutuksen lapselle.

Mitä varusteita tarvitaan?

Hippo-suunnistuskouluun tarvitaan säähän sopivat vaatteet, lenkkarit sekä oma juomapullo. Suunnistettaessa metsässä kannattaa käsivarret ja jalat suojata oksilta ja risuilta pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla. Lämpimällä säällä päähine suojaa auringolta. Ota myös Hippo-passi ja oma karttamuovi mukaan.

Miten toimin Hippo-suunnistuskoulussa?

Tule paikalle vähän ennen ilmoitettua alkamisaikaa ja käy ilmoittautumassa ohjaajalle. Kun olet suunnistanut, ilmoita tulleesi pois radalta ja valitse paras tarra Hippo-passiin.

Katso koronaohjeet tämä sivun alareunasta.

Entä kun Hippo-suunnistuskoulu päättyy?

Kouluikäiset, 7-13 -vuotiaat voivat jatkaa syksyllä suunnistuksen harrasteryhmässä Vilskeessä. Vilskeessä harjoitellaan liikunnan perustaitoja, leikitään ja pelataan sekä tehdään helppoja suunnistuksen taitoharjoituksia. Alkusyksy ollaan pihalla, talvella sisällä liikuntasalissa.

Loppusyksyllä järjestetään vielä kauden päätöstilaisuus, johon kaikki Hippo-suunnistuskoululaiset ovat tervetulleita. Päätöstilaisuudessa palkitaan ahkerimmat suunnistajat.

 

 

Ohjeet Hippo-suunnistuskouluun tulijoille

  • Järjestämme suunnistuskoulun osittain omatoimisena: tule oman aikuisen kanssa ja kierrä rata omassa porukassa. Ohjaajat ovat paikalla ohjatuilla kerroilla antamassa opastusta.
  • Älä tule sairaana harjoituksiin! Pienikin flunssan oire on syy jäädä kotiin!
  • Pese käden ennen harjoituksiin tulemista ja sen jälkeen kotona.
  • Käytä tarjolla olevaa käsien desinfiointiainetta.
  • Pidä turvaväli toisiin suunnistuskoululaisiin ja ohjaajiin. Huomio tämä erityisesti ilmoittautuessasi ja radalle lähtöä odotellessasi.
  • Noudata paikan päällä ohjaajien muita ohjeita. Tarvittaessa porukkaa jaetaan pienempiin ryhmiin tekemään harjoitukset eri aikaan.
  • Koska noudatamme viranomaisten ohjeita, myös Hippo-suunnistuskoulun ohjeet ja aikataulu saattavat muuttua. Tiedotamme muutoksista netissä ja tiedossa oleviin vanhempien puhelinnumeroihin.

KIITOS TUKIJALLEMME:

 

Klikkaa tekstiä