Kilpailuohje

ALUE-YÖ 16.9.2015 AHVENLAMMELLA

KILPAILUOHJEET

1. Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjien laatimia erillisohjeita.

2. Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja                  Jorma Hirvensalo

Valvoja                               Tarmo Hyttinen, Rasti E4                      

Ratamestari/lisäkartoitus    Petri Moisio

Tulospalvelu                       Markku Helle

Tulokset                              Tero Vesisenaho

Info/palkinnot                     Ilpo Liimatainen

3. Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja                     Timo Sivill, VaajTerä                      

Jäsenet                                Keijo Sivill, Rasti E4 ja Sinikka Ikonen SaPu                                

4. Kartat ja rastimääritteet

Kartta on tulostekartta 9/2015, mittakaava 1:10 000 ja osin 1:7500 lyhyemmillä radoilla, käyräväli 5 m. Rastimääritteet on kartassa, ei irrallisia rastimääritteitä.

5. Leimaus

Kaikissa sarjoissa on Emit-leimausjärjestelmä.

6. Info ja kuulutus

Kilpailukeskuksen info-piste hoitaa ilmoittautumisten epäselvyydet ja Emit-korttiasiat. Emit-kortin vuokranneet saavat korttinsa infosta. Epäkuntoisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavana rajoitetusti uusia, vuokra on 5 €/kortti. Kadotetusta lainakortista peritään 70 euroa. Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon.

Kilpailukeskus on leirintäalueella, jossa on muitakin käyttäjiä eli leiriytyjiä, joten emme voi huudella yöllä eli erillistä kuulutusta ei ole. Epäselvissä asioissa ota yhteys infoon!

7. Opaspaalu, mallirasti ja 0-leimasin

Opaspaalu sijaitsee kilpailukeskuksessa. Mallirasti sekä 0-leimasin ovat opaspaalun läheisyydessä. Tarkista Emit-korttisi toimivuus 0-leimasimella.

8. Lähtöajat

Ensimmäinen lähtö klo 20.45. Lähtöluettelo on nähtävillä kilpailukeskuksessa ja internetissä. Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa. Korjaukset tehdään infossa.

9. Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroita. Rintanumerot ovat kilpailukeskuksessa opaspaalun lähellä. Rintanumerot kerätään maalissa pois. Omat hakaneulat!

10. Emit-tarkastuslipukkeet

Emit-tarkastuslipukkeet lähtöpaikalla.

11. Lähtö

Lähtö sijaitsee leirintäalueen tuloportin läheisyydessä alle 100 m etäisyydellä ja sinne ei ole erikseen viitoitusta.

Kilpailijat kutsutaan lähtöön 5 minuuttia ennen lähtöä. Emit-kortin numeron tarkastus ja nollaus suoritetaan lähtökarsinassa 4 minuuttia ennen lähtöä. 

12. Ratapituudet

Selviävät viimeistään lähtöpaikalla kilpailukartasta, mutta noin 2-9 km. Mahdollisesti kisapaikalla myös erillinen liite asiasta.

13. Maali ja maalileimaus

Kaikki sarjat tulevat samaan maaliin.

MAALIIN EI OLE KUIN LYHYT eli 10-20 m KOKOAVA VIITOITUS ENNEN MAALIA eli VIIMEISELTÄ RASTILTA EI OLE VIITOITUSTA MAALIIN, VAAN MAALIIN ON SUUNNISTETTAVA!

Selvitä maali ja kokoavan viitoituksen suunta ennen lähtöä. Ajanotto tapahtuu maalileimauksena maaliviivalla olevaan Emit-leimasimeen, minkä jälkeen kuljetaan opastusta seuraten kortinlukupisteeseen.

14. Rastiväliajat ja tulokset

Tulostaulu kilpailukeskuksessa. Rastiväliajat ovat nähtävissä kilpailun jälkeen internet-osoitteessa http://www.pullistus.fi/ suunnistusjaoston suvuilla.

15. Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden on tultava maalin kautta normaaliin tapaan.

16. Kielletyt alueet

Karting-rata on kiellettyä aluetta ja se on merkitty karttaan, mutta ei viitoitettu maastoon!

Hautausmaa on luonnollisesti kiellettyä aluetta aina ja se on aidattu alue ja merkitty karttaan pysyvästi kielletyn alueen merkillä!

Kielletyt alueet kilpailukeskuksen läheisyydessä on merkitty karttaan.

Myös VT 13 on kiellettyä aluetta eli reitinvalinta sen kautta johtaa hylkäykseen. Paikalla on kymmenittäin valvojia!!!. Kielto on merkitty rukseilla karttaan!

Kilpailumaasto on kiellettyä aluetta ja kilpailukeskus on keskellä kilpailualuetta, joten verryttely tapahtuu lähdön läheisyydessä olevalla asfalttitiellä ja parkkialueella.

17. Karttojen palautus

Karttoja ei kerätä maalissa pois. Muistathan ”Reilun pelin säännöt”! 

18. Palkinnot ja palkintojen jako

Palkinnot ovat saatavissa infosta tulosten selvittyä. Mitalien jako perustuu sarjan osanottajamäärään alueen sääntöjen mukaisesti.

19. Pukeutuminen ja WC sekä peru

Pukeutuminen kenttäolosuhteissa, WC ja pesu ovat leirintäalueen tiloissa kilpailukeskuksessa. WC ja pesutiloihin ei saa mennä nastareilla!!!

20. Ensiapu

Leirintäalueen ensiapupiste. 

21. Kahvio

Kilpailukeskuksessa on leirintäalueen kahvio ja makkaranmyyntiä.

22. Pysäköinti

Paikoitus kilpailukeskuksessa. Ei pysäköintimaksua.

23. Kuntosuunnistus

Ei erillistä kuntosuunnistusta. Torstairastit to 17.9.2015 klo 17.00 + yö-rastit samana iltana 

24. Maasto ja radat

Pisimmillä radoilla puron ylitys. Karttaa on merkitty ylityspaikkoja, joissa puunrunkoja pitkin tossut säilyy kuivana. Paikoilla kuitunauhaa. Puro on kovapohjainen ja hiekkapohjainen, mutta jyrkkäreunainen, joten ylitys käytännössä tossut kastelemalla ja kiipeämällä mahdollista lähes joka paikasta.

Radat kulkevat pienellä alueella, joten niistä tuli runsasrastisia ratamestarin tavoista poiketen. Pisimmillä radoilla on ristiratoja, joiden kanssa on syytä olla tarkkana!

MUKAVIA SUUNNISTUSELÄMYKSIÄ KAIKILLE!

SAARIJÄRVEN PULLISTUS